نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 به طور كلي اين عوامل را مي‌توان به دو دسته تقسيم كرد:‌

الف) عوامل ارثي و ژنتيكي.

ب) عواملي كه در صورت ايجاد اختلال امكان درمان و بهبودي تا حدي وجود دارد. اين عوامل عبارتند از:

  • هوش
  • جنسيت (رشد زبان و گفتار در دخترها زودتر صورت مي‌گيرد و اين يك مورد از معيارهاي رشد است كه نشان مي‌دهد الگوهاي رشد براي دختران و پسران يكسان در نظر گرفته شوند.)
  • رشد فيزيكي: سلامت جسمي و حركتي- سلامت حسي
  • وضعيت اقتصادي- اجتماعي: (فردي كه در رفاه است در اجتماعات بيشتري حاضر می شود، بيشتر مي‌بيند، لمس مي‌كند و مي‌شنود).
  • عوامل عاطفي
  • توجه خانواده: توجه بيش از حد خانواده ممكن است مانع فعاليت هاي زباني كودك شود، يا دير شروع به حرف زدن كند.

كم‌توجهي والدين نيز اثر منفي دارد. والدين بايستي به فعاليت هاي زباني كودك توجه مناسب داشته باشند.

  • احساس امنيت: وقتي كودك در خانواده احساس امنيت نمی کند، خود را هميشه در خطر مي‌بيند، گفتار را كه در مقايسه با سلامت و حيات غيرضروري‌تر مي‌نمايد كنار خواهد گذاشت.

محيط خانوادگي: كودك در خانواده پرجمعيت بهتر زبان را مي‌آموزد، زيرا محيط او اجتماعي است و او بيش تر در معرض تحريك زبان است. دو زبانه بودن (پدر و مادر): در اين حالت پدر و مادر در هر يك زبان خاص خود را داشته و اصرار به آموختن زبان خود به كودك دارند. اصولاً آموزش زبان دوم به كودك بايد بعد از پنج سالگي باشد. زيرا تا قبل از آن اسامي معنا و لغات ذهني مفهومي ندارد.

  • انگيزه: موتور محرك قوي براي دسترسي به هر چيز، انگيزه است. اگر انگيزه در كودك نباشد، ياد نمي‌گيرد و به جاي آنكه لغت ها را ديكته‌وار و قالبي به كودك بگوييم، بايد در او انگيزه به وجود آوريم و

بعبارتي بايد ياد گرفتن را به او ياد داد.



:: بازدید از این مطلب : 8
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 24 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 

با سمعک خود با احتیاط رفتار کنید.

با وجود اینکه اکثر سمعک های مدرن قوی و بادوام هستند، باز هم مهم است که با احتیاط از آنها استفاده کنید. هر بار که سمعک را در دست می گیرید، آن را وارد می کنید، خارج می کنید یا تمیز می کنید، از یک دستگیره مطمئن استفاده کنید. این اطمینان حاصل می کند که آن را رها نمی کنید، چیزی که به طور بالقوه می تواند به دستگاه یا باتری داخل آسیب برساند. علاوه بر این، هنگامی که نیاز دارید سمعک خود را پایین بیاورید، مطمئن شوید که آن را روی یک سطح تمیز و نرم مانند یک حوله تازه قرار دهید.

سمعک خود را در آب غوطه ور نکنید.

در مورد قرار دادن سمعک روی حوله، مهم است که آن را به طور کامل در آب غوطه ور نکنید. اگرچه اکثر سمعک ها در برابر آب مقاوم هستند، اما این بدان معنا نیست که هنگام دوش گرفتن، شنا کردن یا حمام کردن از آنها استفاده کنید. علاوه بر این، مطمئن شوید که هرگز از آب برای تمیز کردن سمعک خود استفاده نکنید.

توجه داشته باشید که اگر رطوبت با اجزای داخلی سمعک شما تماس پیدا کند، ممکن است باعث آسیب جدی (و شاید حتی دائمی) به دستگاه شود. به همین دلیل، همیشه باید قبل از غوطه ور شدن در آب سمعک خود را بردارید. علاوه بر این، قبل از ورود به جکوزی یا اتاق بخار باید سمعک خود را بردارید.

به خاطر داشته باشید که اگر سمعک شما خیس شد، می توانید آن را به آرامی با حوله خشک کنید. مطمئن شوید که از سشوار یا هر وسیله با حرارت زیاد دیگری برای خشک کردن سمعک خود استفاده نکنید، زیرا این کار می تواند باعث اعوجاج، ذوب شدن یا از کار افتادن عملکرد صحیح قطعات شود.

سمعک خود را در فضایی امن و خشک نگهداری کنید.

به‌علاوه، وقتی سمعک‌های خود را هر شب بیرون می‌آورید، آن‌ها را در فضایی تمیز و خشک نگهداری کنید. اگر خانه شما بسیار مرطوب است، به خرید خشک کن یا رطوبت گیر سمعک فکر کنید تا مطمئن شوید که همیشه خشک می مانند. سمعک خود را یک شب در هوای آزاد نگهداری کنید و درهای باتری را باز بگذارید تا از تجمع رطوبت جلوگیری شود.

سمعک شما حاوی فناوری و مدارهای بسیار پیچیده در یک پوسته کوچک است. هنگامی که در معرض رطوبت قرار می گیرد می تواند آسیب جدی ایجاد کند. اگرچه سمعک‌ها در حال حاضر به گونه‌ای ساخته می‌شوند که در برابر آب مقاوم باشند، اما توصیه می‌شود، در صورت تماس با آب، بلافاصله آنها را با حوله خشک کنید. هرگز سعی نکنید آنها را با سشوار یا وسایل گرم شده دیگر خشک کنید، زیرا حرارت زیاد می تواند به آنها آسیب برساند.

اگر در یک منطقه مرطوب زندگی می کنید، ممکن است بخواهید دستگاه های خود را در یک دستگاه رطوبت گیر مخصوص سمعک نگهداری کنید.

به طور مرتب جرم گوش را تمیز کنید.

جرم گوش یکی از دلایل اصلی کاهش عملکرد سمعک است. متأسفانه، اجتناب از تماس دستگاه شما با جرم گوش غیرممکن است. به همین دلیل مهم است که زمان بگذارید و مرتب آنها را تمیز کنید.

اگرچه جرم گوش (همچنین به عنوان سرومن شناخته می شود) نقش مهمی در سلامت گوش شما ایفا می کند، اما با دستگاه های الکترونیکی مانند سمعک به خوبی کار نمی کند. در واقع، اگر سمعک در اطراف دستگاه شما جمع شود، می تواند عملکرد سمعک شما را کاهش دهد.

با این حال، اجتناب ناپذیر است که سمعک شما روزانه در معرض جرم گوش قرار گیرد. به همین دلیل توصیه می کنیم در پایان هر روز سمعک خود را تمیز کنید. از یک سواب پنبه ای خشک یا یک مسواک نرم برای تمیز کردن جرم گوش، روغن، رطوبت و هر گونه زباله دیگری که روی گوش جمع شده است استفاده کنید. هنگام تمیز کردن دستگاه های خود حتما به گیرنده و میکروفون توجه کنید.

فیلتر موم خود را عوض کنید.

همراه با برداشتن جرم گوش از دستگاه خود، به طور دوره ای باید فیلتر موم یا محافظ موم را تعویض کنید. این فیلتر از رسیدن موم به اجزای داخلی سمعک و آسیب رساندن به آنها جلوگیری می کند. این کار باید هر زمان که شروع به مشاهده تجمع در فیلتر کردید انجام شود.

مهم است بدانید که همه دستگاه‌ها از فیلترهای یکسانی استفاده نمی‌کنند. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شنوایی محلی شما می تواند به شما توصیه کند که از کدام یک استفاده کنید و نحوه تغییر آن را برای دستگاه خاص خود به شما نشان دهد.

مراقب باتری ها باشید و مرتباً آنها را عوض کنید.

علاوه بر این، باتری‌های سمعک‌های شما در صورت عدم تعویض مکرر و نگهداری مناسب می‌توانند باعث اختلال در عملکرد دستگاه شوند. حتی مقدار بسیار کمی از رطوبت محبوس شده در دستگاه می تواند باعث خوردگی باتری ها شود و به داخل سمعک آسیب برساند. بنابراین، زمانی که سمعک شما استفاده نمی‌شود، مطمئن شوید که همیشه درهای باتری را باز کرده‌اید تا هر گونه رطوبت خارج شود. اگر برای چند روز نیازی به استفاده از سمعک ندارید، در این فاصله زمانی باتری ها را خارج کنید.

علاوه بر این، مطمئن شوید که باتری های سمعک خود را اغلب تعویض می کنید. هنگامی که این کار را انجام می دهید، همیشه تماس های باتری را با یک سواب پنبه ای خشک تمیز کنید. اکثر کاربران سمعک با توجه به مدت زمانی که باتری‌هایشان معمولاً دوام می‌آورند و پیش‌بینی زمان تعویض صحیح، یک چرخه تعویض ایجاد می‌کنند.



:: بازدید از این مطلب : 10
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 

  • از سمعک خود در برابر آلودگی محافظت کنید.
  • از سمعک خود در برابر رطوبت محافظت کنید.
  • دستگاه را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.
  • از تماس سمعک با اسپری مو خودداری کنید.
  • مراقبت صحیح از سمعک را بیاموزید.
  • سمعک خود را در مکانی امن نگه دارید.
  • برای کلیه تعمیرات دستگاه، از یک متخصص کمک بگیرید.


:: بازدید از این مطلب : 8
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 برطبق برخی از نظریه ها ناشنوایان را با توجه به میزان باقیمانده ی شنوایی به 4 گروه تقسیم می کنند :

الف:ناشنوایان مطلق که بیش از 85 تا 90 دسی بل از شنوایی خود را از دست داده اند .

ب: ناشنوایی حاد که حدود 70 تا 84 دسی بل از شنوایی فرد از دست رفته است.

ج: ناشنوایی ملایم که حدود 55 تا 69 دسی بل از شنوایی فرد از دست رفته است.

د: ناشنوایی خفیف که در آن حدود 25 تا 54 دسی بل از شنوایی فرد از دست رفته است



:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 استفاده از تحريكات صوتي براي كمك به افراد دچار نقص شنوايي و آموزش آن ها به استفاده هرچه بيشتر از باقيمانده شنوايي يك امر جديد نيست. از زمان هاي قديم مردم به منظور كمك به افراد كم‌شنوا روش هاي زيادي را به كار گرفته‌اند كه اغلب اين روش ها غيرعلمي بوده و گاه حتي اثر سوء به جاي گذاشته استشواهد نشان مي‌دهد كه در قرن اول ميلادي پزشكان رومي از روش هاي ويژه‌اي براي تربيت شنيداري در کودکان کم شنوا استفاده مي‌كرده‌اندبا گذشت زمان اندك تجارب به دست آمده در اين زمينه بيشتر گرديده به نحوي كه در قرن 6 ميلادي دريافته بودند كه فرياد زدن در گوش كودكان ناشنوا باعث مي‌شود، رفتار عمومي اين كودكان نسبت به وجود يا عدم وجود صدا تغيير می کند.

در قرن 18 ميلادي تلاش هاي علمي براي تقويت شنوايي افراد کم شنوا در فرانسه شروع شد. جان ايتارد (كه وي را مي‌توان از پيشگامان انجام برنامه‌‌هاي تربيت شنیداری در کودکان کم شنوا دانست) اولين مطالب و روش هاي دسته‌بندي شده ويژه تربيت شنوايي را ارائه نمود. پس از ايتارد كم‌كم ساير دست‌اندركاران نيز جذب برنامه‌هاي تربیت شنیداری در کودکان کم شنوا شدند.

زماني كه اولين سيستم الكترونيكي تقويت صدا در جهان ساخته شد، فصلي نو در برنامه‌هاي تربيت شنوايي ايجاد گرديد.  چرا كه در اين سيستم به مربي اجازه مي‌داد كه صداهاي محيطي را به مقدار لازم تقويت كرده به فرد دچار نقص شنوايي منتقل نمايد.

از سوي ديگر با پيشرفت تكنولوژي كيفيت وسايل تقويت صدا نيز افزايش يافت. در طول جنگ جهاني اول و دوم روند پيشرفت تربيت شنوايي تا حدود زيادي دچار وقفه شد.

اما پس از اتمام جنگ جهاني دوم با توجه به افزايش فوق‌العاده افراد دچار نقص شنوايي، روند توسعه اين آموزش ها با ايجاد رشته شنوايي‌شناسي، تربيت شنوايي خود به صورت يك علم ظاهر گرديد.

تحقيقات UNHS  حاكي از آن است كه در صورتي كه كم شنوايي پيش ازشش ماهگي تشخيص داده شود و به دنبال آن مداخله و تربيت شنوایی به موقع دريافت شود، نمره ي زباني

كودك در سن سه سالگي قابل قياس با كودكان هم سن با شنوايي طبيعي خواهد بود . اما اين امر در ارتباط با كودكاني كه تشخيص زودهنگام و تربيت شنوايي به موقع ندارند صدق نمي كند.

  • كودكاني كه كم شنوايي در آن ها زودتر شناسايي مي شوند و خدمات مناسب و تربيت شنوايي را دريافت ميكنند بطور قابل ملاحظه اي پيشرفت گفتار-زباني و اجتماعي-عاطفي بالاتري نسبت به

كودكاني كه كم شنوايي ديرتر در ان ها تشخيص داده مي شود دارند.

  • كودكاني كه كم شنوايي در آن ها زودتر شناسايي ميشود، و تربيت شنوايي دريافت مي كنند، پيشرفت زباني معادل پيشرفت شناختي غير كلامي خود دارند.
  • كودكاني كه كم شنوايي در آنها زودتر تشخيص داده مي شود با دريافت مداخله ، رشد طبيعي شناختي – زباني خو را در سطح پايين رنج ميانگين در طي پنج سال ابتداي زندگي خود حفظ مي كنند.
  • هر چه كه رشد زباني كودك بهتر باشد ، اضطراب والدين كمتر مي شود و رشد اجتماعي – شخصي كودك بهتر مي شود.

از هر پنج نوزادي كه در بيمارستان متولد ميشوند، و در برنامه ي غربالگيري نوزادان شركت داده مي شوند چهار نوزاد به رشد زبانی كودكان 1 تا 5 سال مي رسند.

در صورتي كه تنها مشكل شنوايي داشته باشند و هيچ گونه معلوليت ثانويه اي نداشته اند. امااين آمار در قياس با نوزاداني كه كم شنوايي در آن ها دير شناسايي مي شود به تنها يكي از هرپنج نوزاد مي رسد.



:: بازدید از این مطلب : 23
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 تربیت شنیداری در کودکان کم شنوا چگونه است؟ از آنجا كه سيستم شنوايي يك فرد دچار نقص شنوايي پاره‌اي از علايم دريافت شده به طور طبيعي دريافت نمي‌شوند، و دستخوش اغتشاش و تحريف مي‌باشند. از اين رو به وسيله ی تربیت شنیداری در کودکان کم شنوا مي‌توانيم با اجراي تمريناتي جهت حداكثر استفاده از اين علايم اكوستيكي موجود به منظور افزايش كارآيي شنوايي استفاده كنيم.

يكي از لوازم بالندگي زبان كودك، تربيت شنوايي است؛ كودك در روند رشد زبان خويش از مرحله غان و غون به مرحله جديدي از رشد به نام Lallation (تقليد طوطيوار) مي‌رسد.

در اين مرحله كودك سر و صدا مي‌كند به صداهاي خود گوش مي‌دهد و از آن ها لذت مي‌بردو بنابراين تكرارشان مي‌كند. در همين مرحله است كه مادر تكرار صدايي مانند «ماما» را از زبان كودك مي‌شنود آنگاه از اومي‌خواهد كه صداي «ماما» را دوباره تكرار كند. كودك سخنان مادر را مي‌شنود و مادر دوباره گفته‌هايش را تكرار مي‌كند تا جايي كه كودك قادر به تقليد آنها مي‌شود و اين همان چيزي است كه ما به آن تربيت شنيداري مي‌گوييم.



:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 سمعک‌ها در درجه اول در بهبود شنوایی و درک گفتاری در افرادی که دچار کم شنوایی هستند و در نتیجه آسیب به سلول‌های حسی کوچک در گوش داخلی، سلول‌های مویی است، مفید می‌باشد. به این نوع کاهش شنوایی، کاهش شنوایی حسی  -عصبی گفته می‌شود. این آسیب می‌تواند در نتیجه بیماری، پیری یا آسیب ناشی از سر و صدا یا داروهای خاص ایجاد شود.

سمعک ارتعاشات صوتی ورودی به گوش را بزرگ‌تر می‌کند. سلول‌های موی زنده مانده ارتعاشات بزرگ‌تر را تشخیص داده و آنها را به سیگنال‌های عصبی منتقل شده به مغز تبدیل می‌کنند. هرچه آسیب به سلول‌های موی فرد بیشتر شود، کاهش شنوایی شدیدتر است و تقویت سمعک مورد نیاز برای جبران اختلاف بیشتر است. با این حال، محدودیت‌های عملی برای میزان تقویت سمعک‌ها وجود دارد.

اگر نتایج تست شنوایی (audiometry) فرد بیمار نشان دهنده کاهش شنوایی در دستگاه شنوایی باشد و کاهش شنوایی فعلی بیمار با دارو یا جراحی اصلاح نشود، سمعک معمولاً توصیه می‌شود. تقویت کننده صدا در کلینیک‌های شنوایی شناسی در سراسر کشور به صورت تخصصی به فروش می‌رود.

علاوه بر این، اگر گوش داخلی بیش از حد آسیب دیده باشد، حتی صداهای بلند به سیگنال‌های عصبی تبدیل نمی‌شوند. در این شرایط سمعک بی اثر است.



:: بازدید از این مطلب : 33
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 وسیله الکترونیکی کوچکی است که به فرد با اختلال شنوایی، امکان می‌دهد صداها را بهتر شنیده و آنچه را که به وضوح گفته می‌شود درک کند و در نتیجه توانایی کلی فرد در برقراری ارتباط را بهبود می‌بخشد. کاهش شنوایی می‌تواند تأثیر زیادی در ابعاد مختلف  زندگی، از جمله شغل، روابط اجتماعی و همه احساسات و حتی  تعادل فرد داشته باشد و افراد را در این زمینه‌ها دچار مشکل کند. 

 

این دستگاه‌‌های کوچک، برای درمان کم‌شنوایی گوش داخلی (حسی – عصبی/Sensorineural Hearing Loss) و گاهی اوقات برای مشکلات گوش میانی استفاده می‌شوند. در مواردی که شنوایی کاملاً از بین رفته است، سمعک کمکی نخواهد کرد. با استفاده از سمعک، به ویژه اگر در انتخاب آن با متخصص شنوایی شناس مشورت شود، تغییر بزرگی در زندگی بیمار ایجاد می‌شود.



:: بازدید از این مطلب : 36
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

  ایمپلنت کاشت حلزون دارای بخش‌های زیادی است؛ از جمله فرستنده، میکروفون، گیرنده، پردازنده، باتری‌ها و الکترود. قسمت‌های خارجی کاشت حلزون شامل میکروفون، پردازنده و فرستنده هستند که از بیرون قابل مشاهده می‌باشند. قسمت خارجی ایمپلنت کاشت حلزون به نگهداری و مراقبت منظم و مکرر دارد.

افرادی که با نوع صدای کاشت حلزون آشنا شده باشند؛ خیلی سریع‌تر متوجه هر گونه تغییر در کیفیت صدا می‌شوند. تغییر کیفیت صدا به معنی خرابی قسمتی از ایمپلنت کاشت حلزون است.

بهتر است قسمت خارجی ایمپلنت به صورت منظم تمیز شود. گاهی اوقات دستگاه را از نظر کثیفی و یا داشتن رطوبت چک کنید. این شرایط می‌تواند باعث خرابی و یا اختلال در عملکرد ایمپلنت کاشت حلزون شود. برای تمیز کردن دستگاه می‌توانید با استفاده از یک پارچه خشک و نرم به تمیز کردن دستگاه بپردازید. در هنگام استفاده از اسپری مو بهتر است از دستگاه در برابر افشانه اسپری محافظت کنید.

برخی از قسمت‌های دستگاه در طی مدت زمانی مشخص نیاز به تعویض پیدا می‌کنند. محافظ و پوشش میکروفون باید هر سه ماه یک بار تعویض شود. رطوبت محل زندگی، تعرق زیاد و یا تغییر در کیفیت صدا منجر به تعویض این پوشش، زودتر از حد انتظار می‌شود. باطری دستگاه نیز به طور مکرر نیاز به تعویض دارد.نگهداری و مراقبت از ایمپلنت کاشت حلزون ممکن است دشوار و سخت باشد، اما با گذشت زمان شرایط آسان‌تر خواهد شد. مراقبت‌های بعد از کاشت حلزون نقش مهمی را در درمان و ایمنی بیمار ایفا می‌کند. بعد از کاشت حلزون به طور منظم برای چکاپ به پزشک معالج خود مراجعه کنید. در صورت هر گونه مشکل بعد از عمل جراحی، پزشک خود را مطلع گردانید



:: بازدید از این مطلب : 44
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 17 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 بعد از کاشت حلزون، درد خفیف تا متوسطی در پشت گوش حس می‌شود. همچنین بروز سردرد و سرگیجه بعد از انجام جراحی جز عوارض موقتی جراحی کاشت حلزون می‌باشد. این عوارض ممکن است تا یک هفنه بعد از جراحی ادامه داشته باشد.

به طور کلی 3 الی 6 هفته بعد از جراحی زخم بهبود می‌یابد و پزشک تا زمان بهبودی کامل زخم، ایمپلنت را روشن نخواهد کرد. بعد از 1 الی 2 هفته از گذشت جراحی کاشت حلزون، می‌توان فعالیت‌های روزمره را از سرگرفت. بعداز عمل جراحی برای عادت به نوع صدای دریافتی، اقدامات توانبخشی آغاز می‌شود.

استراحت و خواب کافی به بهبود سلامتی بعد از انجام جراحی کمک می‌کند. در روزهای اول بعد از کاشت حلزون بهتر است زیر سر بیمار 3 یا 4 بالش گذاشته شود یا بیمار روی صندلی به صورت نشسته، بخوابد.

پیاده روی می‌تواند گردش خون را در بدن افزایش دهد. انجام پیاده روی بعد از کاشت حلزون می‌تواند تا حدودی سرعت بهبود زخم را افزایش دهد.

برای حدود 4 تا 6 هفته بعد از کاشت حلزون از فعالیت‌های شدید مانند دوچرخه‌سواری، دویدن، وزنه‌برداری، ورزش‌های هوازی و یا  هر چیزی که باعث فشار روی گوش شود، پرهیز شود.یک هفته بعد از کاشت حلزون می‌توان دوش گرفت و موها را شست. باید تا زمانی بهبودی از گوش گیر استفاده شود تا آب به داخل گوش نفوذ نداشته باشد. این کار تا زمان تایید پزشک مبنی بر بهبودی گوش، لازم و ضروری است.

در 2 تا 3 روز اول بعد از کاشت حلزون از حرکات ناگهانی سر و خم شدن خودداری شود. این اقدامات باعث بروز سرگیجه خواهد شد.

بعد از کاشت حلزون می‌توان از رژیم‌های معمولی استفاده کرد. در صورتی وجود ناراحتی معده؛ بهتر است از غذاهای ملایم و کم چرب مانند برنج ساده، مرغ کبابی، نان تست و ماست استفاده شود.

در صورت مصرف دارو قبل از جراحی، تنها با نظر پزشک مصرف دارو از سرگرفته شود. اگر پزشک داروی ضد درد یا آنتی بیوتیک تجویز کرده است، ا طبق دستور مصرف شود. اگر معده بیمار نسبت به داروهای ضد درد حساس است. بهتر است داروها بعد از خوردن غذا، مصرف شوند



:: بازدید از این مطلب : 28
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 17 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 افراد کم شنوا با  لب خوانی یا زبان اشاره ارتباط برقرار می‌کنند. وجود نور کافی برای مشاهده حرکات لب و بدن برای صحبت با افراد کم شنوا لازم و ضروری است. همچنین افرادی که لب خوانی می‌کنند، با حالات و حرکات طبیعی صورت آشنا هستند. بهتر است با رفتارهای غیر متعارف این افراد را دچار سردرگمی نکنید.

قبل از صحبت با افراد کم شنوا، با زدن روی شانه یا بازوها توجه آنها را به سمت خود جلب کنید. در صورت امکان از حرکات اشاره‌ای استفاده کنید. به عنوان مثال به آنچه در مورد آن صحبت می‌کنید اشاره کنید. تا زمانی که مطمئن نشدید که متوجه صحبت‌های شما شده‌اند و مکالمه به پایان رسیده است، دور نشوید.

در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها از افراد کم شنوا بپرسید که نشستن در کدام قسمت برایشان راحت تر است. معمولا این افراد موقعیتی را انتخاب می‌کنند که به صورت تمامی افراد اشراف داشته باشند.

در افرادی که از سمعک‌ها استفاده می‌کنند، داد زدن و اغراق در تلفظ به درک بهتر آنها کمک نخواهد کرد. بلکه می‌تواند باعث دلخوری و ناراحتی شدید در این افراد شود. در هنگام صحبت با افراد کم شنوا، بهتر است کمی بلندتر و واضح‌تر از حالت معمول کلمات بیان شوند. داد زدن و یا آهسته صحبت کردن، الگوی طبیعی را بر هم می‌زند و تشخیص حرکات لب برای فرد کم شنوا دشوار خواهد شد.

در برخی موارد ممکن است تشخیص کلمات از دهان فرد مقابل دشوار باشد. بهتر است در صورت درخواست افراد کم شنوا، صحبت خود را تکرار کنید. گاهی اوقات درک کلمات برای افراد کم شنوا کمی طول خواهد کشید. بهتر است کمی صبر کنید تا فرد به خوبی صحبت شما را متوجه شود و سپس جملات بعدی را بیان کنید.

زمانی که با افراد کم شنوا تماس می‌گیرید، مطمئن شوید که مستقیماً در دهانه گوشی صحبت کنید اما دهان را خیلی نزدیک قرار ندهید. این کار می‌تواند باعث ایجاد نویز در صحبت‌های شما شود. همچنین بهتر است در مکان‌های آرام بدون شلوغی و سر و صدا با این افراد صحبت کنید.



:: بازدید از این مطلب : 52
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 28 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی در جلسه شورای اداری بهزیستی استان ضمن تشریح برنامه های هفته بهزیستی سال ۱۴۰۲ از شعار هفته گرامی داشت بهزیستی با عنوان "برای مردم، برای به زیستن" خبر داد.



:: بازدید از این مطلب : 55
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 ✳️ تحریک شنیداری ؛ ۵ ماهگی

وقتی یک تعامل را شروع می کنید یا می خواهید توجه کودک را جلب کنید، از اسم او استفاده کنید. اگرچه قبلا هم این کار را انجام داده اید، حالا از اهمیت خاصی برخوردار است. اگر کودک با این روش پاسخ نداد، با یک اسباب بازی یا شی دیگر توجهش راجلب کنید و در همان لحظه اسم او را صدا بزنید.

✳️ تحریک شنیداری ؛ ۶ ماهگی
هر زمان که می توانید، در بازی هایتان از صداها استفاده کنید و برای اینکه علاقه کودک را حفظ کنید، با ابزارهایی مانند ظروف آشپزخانه، مکعب های پلاستیکی، ابزارهای موسیقی، آهنگ های ضبط شده، سوت ها و زنگ ها تغییراتی در آنها ایجاد کنید .می توانید صداها را با اشیا یا تصاویر واقعی ترکیب کنید تا کودک هم تحریکات شنیداری و هم تحریکات بینایی دریافت کند و اصوات معنادار باشند.

✳️ تحریک شنیداری ؛ ۷ ماهگی
کودک را با دست هایتان نگه دارید و با آهنگ مورد علاقه او باهم برقصید.
به کودک در ایجاد صداهایی با یک قاشق چوبی کمک کنید. به طوری که روبروی کودک بنشینید و خودتان هم ضربه بزنید. سعی کنید چند آهنگ ضبط شده هم به فعالیت اضافه کنید و با هم بازی کنید. می توانید از اسباب بازی های ضربی، طبل، سنتور، دایره زنگی و موارد مشابه استفاده کنید.

✳️ تحریک شنیداری ؛ ۸ ماهگی
صداسازی کودک را ضبط کنید. سپس نوار را برگردانید. کودکان بیشتر تمایل دارند صدای خودشان را تکرار کنند تا صدای دیگران.
به کودک نشان دهید که چگونه می تواند با یک قوطی یا ظرف پلاستیکی که اشیایی را داخل آن می اندازد، صداسازی کند. اگر قوطی فلزی است، لبه های تیز آن را با یک پارچه نرم بپوشانید تا تیز نباشد.

✳️ تحریک شنیداری ؛ ۹ ماهگی
از یک ضبط صوت یا رادیو که کار کردن با آن آسان است، استفاده کنید. کودکان در این سن دوست دارند با انگشتانشان فشار دهند و توانایی آنها برای آهنگ زدن برای یادگیری علت و اثر بسیار مهم است. اسباب بازی هایی که دکمه های پخش موسیقی یا صدای حیوانات دارند هم می توانند مفید باشند.

تحریک شنیداری

تحریک شنیداری

✳️ تحریک شنیداری ؛ ۱۰ماهگی
با ایجاد تجربیات شنیداری جالب، کودک را به شنیدن تشویش کنید. صداها فقط شامل لغات نیستند، صداهایی مانند هاپ هاپ، تق تق و یا آهنگ ها هم می توانند مورد استفاده قرار بگیرند.
توجه کودک را به صداهای پیرامون خانه جلب کنید. در حین شنیدن صداها، به کودک بگویید: صدای چی بود؟ و در مورد آن صحبت کنید.

✳️ تحریک شنیدن صدا ؛ ۱۱ماهگی
کودکان آهنگ ها را به خاطر ریتم، بخش های تکراری و تعاملات مشترک مرتبط با آنها دوست دارند. پس به ارائه آهنگ ها به کودک ادامه دهید. اما از او بخواهید که بیشتر در فعالیت ها و بیان صداهای آن شرکت کند. فعالیت های تکراری زیادی وجود دارند که کودک می تواند در این سن همراه با آهنگ ها انجام دهد.

✳️ تحریک شنیداری ؛ ۱۲ماهگی
آهنگ بزنید، بخش هایی یا کل شعر کودکانه شان را بلند بخوانید و آنها را برای کودک شخصیت سازی کنید. حرکات آن ها را انجام دهید و کلمات را بارها و بارها تکرار کنید و در نتیجه کودک می تواند آنها را با آهنگ شان یاد بگیرد.


 
 


:: بازدید از این مطلب : 67
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 

 

✳️تحریک شنیداری ؛ ۱ ماهگی
انواع مختلفی از صداها را با اسباب بازی های متحرک مانند اسباب بازی های کوکی و وسایل صداساز در اطراف کودک فراهم کنید و به صدا در آورید تا گوش دهد. دقت کنید که در حین استفاده از این وسایل، صداهای گفتاری به سختی شنیده می شوند.

✳️تحریک شنیداری ؛ ۲ ماهگی
اگرچه کودک نمی تواند غلت بزند، او را با قرار دادن روی تخت خود و یا سطح نرمی روی زمین و غلتاندن او دور اسباب بازی های نرم و صدادار در معرض تجربه شنیداری قرار دهید. زمانی که اسباب بازی ها صدا می دهند، می توانید حالت تعجب به خود بگیرید و در مورد صدا صحبت کنید. با کمی کمک نوزاد را برای غلتیدن تشویق کنید.زنگ هایی را به پایین لباس یا آستین کودک وصل کنید تا موقع حرکت صداهایی تولید کند. توجه کودک را به صدا جلب کنید، به صدا اشاره کنید و به منبع آن نگاه کنید و در موردش صحبت کنید.

✳️ تحریک شنیداری ؛ ۳ ماهگی
اسم کودک را صدا بزنید یا در حالی که اسباب بازی مورد علاقه کودک را در طول اتاق حرکت می دهید یا می لرزانید، صداسازی کنید. اکنون کودک می تواند اشیا را در مسافتی دورتر از خودش ببیند و تقریبا تمرکز بالایی دارد.

✳️ تحریک شنیداری ؛۴ ماهگی
با اسباب بازی های جغجغه ای، لرزشی و یا بعضی از وسایل صدادار صداهای آرامی را که دور از خط دید کودک باشد، ایجاد کنید تا کودک در یافتن جهت صدا تقویت شود.
اگر شی را پنهان کردید، بخشی از آن معلوم باشد یا آن را زیر پارچه ای پنهان کنید که با حجم و شکل شی متناسب باشد. در هر حال کودک نمی تواند آن را پیدا کند.




:: بازدید از این مطلب : 57
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 



:: بازدید از این مطلب : 52
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 بر اساس شرایط فردی که تحت آموزش های شنیداری قرار می گیرد، تعریف و هدف تربیت شنوایی متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال:

  • محیطی که تربیت شنوایی در آن انجام می شود: تربیت شنوایی می تواند در کلینیک، خانه یا کلاس درس انجام شود.
  • سن فردی که آموزش ها را دریافت می کند.
  • میزان کم شنوایی فرد آموزش گیرنده که خود به دو قسمت تقسیم می شود:
  1. کم شنوایی ملایم تا متوسط.
  2. کم شنوایی شدید تا عمیق.
  • سطح مهرت های شنوایی: اولین نکته در طراحی برنامه تربیت شنوایی، به توانایی های شنیداری فرد مربوط می شود. اغلب از نتایج ارزیابی های ادیولوژیک برای تعیین سطح مهارت های شنیداری فرد استفاده می شود. معمولا مهارت های شنیداری به 4 سطح تقسیم می شوند که عبارتند از:
  1. کشف صدا.
  2. تمایز صدا.
  3. شناسایی.
  4. درک مطلب.


:: بازدید از این مطلب : 63
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 22 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 معمولا از تربیت شنوایی هم برای کودکی که قبل از کسب زبان و گفتار (قبل از دوره زبان آموزی) دچار کم شنوایی شده و هم برای کودکی که کم شنوایی وی بعد از دوره زبان آموزی به وجود آمده است، استفاده می شود.
کودکی که قبل از دوره زبان آموزی ناشنوا شده است، هیچ خاطره ای از چگونگی صداهای گفتاری ندارد و از نظر مهارت های زبانی و دانش عمومی محدودیت دارد. وی نمی تواند برای تغییر سیگنال شنوایی کاهش یافته، از دانش عمومی خود استفاده کند چرا که قادر به ایجاد پیوستگی بین حافظه های گفتاری نیست. این کودک در طی مراحل تربیت شنوایی، ابتدا باید یاد بگیرد که به جنبه شنوایی سیگنال گفتاری دقت کند و در نهایت باید بیاموزد که سیگنال شنوایی را به دایره لغات خود مربوط کند.
انجام تربیت شنوایی در افراد بالغ، رواج کمتری دارد. یک بزرگسال کم شنوا زمانی تربیت شنوایی را دریافت می کند که اخیرا تغییری در وضعیت شنوایی وی ایجاد شده باشد مانند فردی که کاشت حلزون شده و به این آموزش ها نیاز دارد تا پروسه یادگیری اش سریع تر شود. تربیت شنوایی اغلب در طول اولین ماه های کاشت انجام می شود.
همچنین فردی که بر اثر ضربه یا استفاده از داروهای اتوتوکسیک دچار کم شنوایی شده نیز می تواند با کمک تربیت شنوایی، بهتر خود را با تغییر وضعیت شنیداری اس تطبیق دهد. زیرا احتمالا گفتاری که با سمعک یا کاشت حلزون دریافت می شود، با آنچه که فرد از شنیدن اصوات به خاطر می آورد، تفاوت دارد.
بدین ترتیب، با تربیت شنوایی فرد می تواند شنیده هایش را تغییر دهد. در افراد مبتلا به اختلال سیستم شنوایی مرکزی و نیز در صورت بروز مشکلاتی غیر از آسیب شنوایی مثل آفازی، اختلال حافظه، اختلال یادگیری، عقب ماندگی ذهنی نیز تربیت شنوایی انجام می شود.



:: بازدید از این مطلب : 87
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 22 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 قبل از شروع برنامه تربیت شنوایی، باید سمعک مناسب برای فرد تنظیم شده باشد. سمعک (یا کاشت حلزون) موجب افزایش قابلیت شنیده شدن صداهای گفتاری می شود. حساسیت شنوایی با تربیت شنوایی تغییری نمی کند اما این تمرین ها توانایی استفاده از صداهای در دسترس را بیشتر می کند.
اگر فرد بهترین سیستم تقویتی ممکن را دریافت کرده باشد، میزان مواد آموزشی که با او کار می شود، فزونی می یابد در نتیجه سودمندی آموزش افزایش می یابد.
توجه داشته باشید که لزوما هرچه قیمت سمعک بالاتر باشد، لزوما کیفیت آن و کارایی سمعک برای فرد بالاتر نیست. منظور از بهترین سیستم تقویتی، سمعک یا سایر وسایل تقویت شنیداری است که بتواند نیازهای شنیداری فرد را به نحو احسن تامین کند.
تربیت شنوایی به محرکات گفتاری و محیطی محدود نمی شود. برخی افراد دچار کم شنوایی ممکن است مشتاق آموزش هایی باشند که قدرت بازشناسی و احساس موسیقی را در آن ها فزونی بخشد.
به عنوان مثال، کاربران بزرگسال پروتز کاشت حلزون که قبل از این که شنوایی خود را از دست بدهند، به موسیقی علاقه داشتند، مایل هستند که پس از کاشت حلزون نیز مجددا به موسیقی گوش دهند.
اخیرا در برخی برنامه های کاشت حلزون، برنامه موسیقی درمانی در حال توسعه است و سودمندی این نوع برنامه برای افزایش لذت بخشی موسیقی تحت ارزیابی است.



:: بازدید از این مطلب : 81
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 22 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي



:: بازدید از این مطلب : 75
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 

بازی های تطبیقی :

سن دو تا دو و نیم
اشکال رنگی مختلف یا حیوانات یا هر طرح دیگری را روی کارت هایی بکشید و سپس عین همون کارت و جفت هر تصویر را نیز ایجاد کنید.
با ۳ یا ۴ جفت کارت شروع کنید.
کارت ها را بر بزنید.
یک کارت را انتخاب کنید و به کودک خود بگویید که این نقاشی یا تصویر کجاست ؟ و بهش بگید عین همین شکلو پیدا کنه.
بقیه کارت ها را یکی پس از دیگری باز کنید و از کودک خود بخواهید که نمونه مشابهش را پیدا کند.
اگر او یک جفت را پیدا کند، آن جفت کارت را به او بدهید، سپس یک کارت دیگر باز کنید و از او بخواهید که جفتش را جستجو کند.
تا زمانی که تمام کارت ها همسان باشند، این بازی را تکرار کنید.

بازی های فکری برای تقویت مهارت حل مسئله کودکان در سنین مختلف را می توانید از اینجا ببینید.

توصیه می کنم این مطلب را نیز بخوانید : ۱۴ بازی ذهنی برای کودکان : تقویت مغز (۲-۵ ساله)

 

مهارت های تفکر کردن :

هر بار که یک کودک فکر می کند، مسیرهای عصبی جدید در مغز او شکل می گیرد و یا تقویت می شوند.
فعالیت های چالش انگیز در یک محیط دوست داشتنی، تجربه های یادگیری مطلوب را برای او ایجاد می کنند.

پازل را با فرزندتان بازی کنید.
بازی پازل استدلال، تبعیض و تفاوت ها و کنترل عضلانی کودک را درگیر می کندکه همه این موارد مغز در حال رشد کودک را به چالش می کشد.

پازل کاغذی :

برای ۲ و نیم سال و بالاتر.

 

بازی هوشی کودکان


شکل های مختلف از کاغذ رنگی را برش دهید و یک تخته با طرح های متناسب با شکل های برش خورده بسازید.
از کودک خود بخواهید که شکلهای برش خورده را با طرحی که در تخته وجود دارد مطابقت دهد.

ایده دیگر این است که عکسهای رنگی و جذاب از یک شی ساده را از مجلات دریافت کنید.
آنها را به چهار قسمت برش دهید و از فرزندتان بخواهید دوباره تصویر را به هم متصل کند.
برای چالشی کردن  پازل ، می توانید تصویر را به بیش از ۴ قسمت و یا حتی در شکل های نامنظم برش دهید.
شما همچنین می توانید برش ها را از ۲ تصویر جدا انتخاب کنید.

 

 

 

بازی تضاد :

برای ۲ و نیم سال و بالاتر.
تصاویری از چیزهای مختلف را جمع آوری کنید یا خودتان بکشید، از چیزهایی که مخالف هستند مانند بزرگ و کوچک، سخت و نرم، بالا و پایین، داخل و خارج و غیره. تصاویر را در کارت بچسبانید.
در مورد مفهوم مخالفت و تضاد با کودک خود صحبت کنید.
کارت ها را روی میز مخلوط کنید.
یک کارت را انتخاب کنید و آنچه را که تصویر نشان می دهد برای اوشرح دهید.
مثلا “این شیء یا لباس بزرگ است، شکل کوچیکش کجاست ؟



:: بازدید از این مطلب : 98
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 

مهارت حل مسئله :

نوزادان با مشکلات اساسی و انعطاف پذیری، مشکلات زندگی خود را آغاز می کنند.
همانطور که فرزند شما بزرگتر می شود، مهارت های حل مساله آنها شروع به رشد می کنند.
آنها کنجکاوی، صبر، کار و تلاش برای رسیدن به یک هدف را یاد میگیرند و پس از حل مسئله و مشکلات مختلف اعتماد به نفس در کودکان  افزایش می یابد.

توصیه می کنم این مطلب را نیز بخوانید :بازی حل مسئله برای کودکان : چند بازی مهیج که قدرت حل مسئله کودک شما را افزایش می دهد!

 

بلوک های ساختمانی :

سن یک و نیم و بالاتر
استفاده از بلوک های ساختمانی در ابتدا باید الگو های ساده باشد. برای مثال ۲ بلوک و یکی هم بالاش، سه تا بلوک در یک ردیف و غیره.
سپس از کودک خود بخواهید که این الگو را عین شما انجام دهد.
بعدا از او بخواهید الگوی خود را بسازد.
به مرور که مهارت کودک شما در ساخت بلوک ها و ساختن الگوها بیشتر شد، الگوها را پیچیده تر کنید.
و در نهایت شما می توانید به کودک خود اجازه دهید که الگوهای مختلف را آزادانه و بدون هیچ قید و شرطی بسازد.
بلوک های ساختمانی یک نمونه عالی بعنوان بازی هوش کودکان است و کودک پس از ساخت آن احساس اعتماد به نفس و غرور می کند.

توصیه می کنم این مطلب را نیز بخوانید :  بازی برای بالا بردن اعتماد به نفس کودکان

 

اسباب بازی های تو در تو :

سن یک و نیم و بالاتر
به کودک خود اسباب بازی های تو در تو و یا اسباب بازی هایی در سایز های مختلف بدهید که کودک بتواند آنها در چند مرحله داخل هم بگذارد.
شما همچنین می توانید از کاسه های مختلف، فنجان یا اسباب بازی هایی که از جعبه های مقوایی ساخته اید استفاده کنید.
از کودک خود بخواهید که قسمت های مختلف را داخل یکدیگر قرار دهد.
ابتدا با تعداد کم شروع کنید و سپس تعدادش رو بالاتر کنید.
مثل بازی برج مکعب که دارای ۱۰ مکعب در سایزهای مختلف هست که کودک باید به ترتیب سایزها مکعب ها را روی هم بچیند.

بازی هوش کودک 3 ساله

از طریق بازی های تو در تو کودک شما اندازه های مختلف و  مهارت حل مسئله را از طریق استدلال منطقی می آموزد.
اسباب بازی های تو در تو  بخاطر به چالش کشیدن ذهن کودک یک نمونه عالی دیگر بعنوان بازی هوش کودکان است.

 

 




:: بازدید از این مطلب : 91
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي



:: بازدید از این مطلب : 75
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي



:: بازدید از این مطلب : 69
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي



:: بازدید از این مطلب : 69
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 

گفتار درمانی در منزل با آینه

برخی حروف به دلیل قرارگیری اشتباه فک و زبان اتفاق می افتد شما می توانید با استفاده از آینه به کودک خود آموزش دهید که موقع تلفظ یک حرف زبان خود را در کجای دهان خود قرار دهد.

برای مثال زمانی که قرار است کلمه "سین" تلفظ شود اگر زبان به دندان بالا جلو بچسبد صدای "سین" اصطلاحا نوک زبانی می شود اما اگر در هنگام تلفظ این حرف نوک زبان به دندان های پائینی بچسبد حرف "سین" به درستی بیان می شود.

بررسی اینکه زبان کودک به دندان های بالایی برخورد دارد یا پائینی و انتقال این مفهوم به کودک همگی از طریق آینده راحت تر انجام می پذیرند.

گفتار درمانی در منزل با آینه
گفتار درمانی در منزل با آینه

 

گفتار درمانی در منزل با جدول زمان و دلیل وقوع

سعی کنید طبق یک جدول دلیل مشکلات کودک را پیدا کنید. از این طریق می توانیم کودک خود را ارزیابی کنیم.

یک جدولی داشته باشیم که در آن زمان و دلیل وقوع یک مشکل گفتاری کودک را بنویسیم.

دلیل و زمان هایی به وجود آمدن تاخیر در گفت و گوی کودک را بنویسید.

حتی کودکانی که کلمه یا عبارتی را در جمله بندی های خود بسیار تکرار می‌کند، حتماً عملی که باعث این عکس العمل شده است را بنویسیم.

گفتار درمانی از طریق محدود کردن تماشای تلویزیون

در تحقیقی که در دانشگاه JAMA انجام شده است کودکانی که مدت طولانی ای تلویزیون نگاه می کنند پیشرفت آن ها در تلفظ کلمات کندتر خواهد بود به همین دلیل سعی کنید کودکتان که دارای اختلال گفتاری است را از تلویزیون دور نگاه دارید.

گفتار درمانی در منزل از طریق خواندن مطالب

اگر کودک شما بالای سن ۶ یا ۷ سال هست، شما می توانید برای کودک خود کتاب‌های مناسب را خریداری کرده و از کودک بخواهید این کتاب ها را مطالعه کنند.

این کتاب ها علاوه بر آموزش کلمات جدید به کودک امکان تکرار کلمات یاد گرفته قبلی را نیز می دهد.

قصه درمانی یکی از قوی ترین راه های درمان کودکان دارای اختلالات حسی است، قصه ها قدرتی دارند که بصورت غیرمستقیم می تواند در مرحله اول کودک را درباره مشکل خود مطلع کند و پس از آن کودک را آماده پذیرش درمان بکند.



:: بازدید از این مطلب : 59
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 19 خرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي

 

 

از هر فرصتی برای گفت و گوی با او استفاده کنید. از هر اتفاق روزمره ساده عبور نکنید، شاید اتفاقات برای شمایی که بارها اتفاقات مشابه را دیده اید پیش پا افتاده باشند اما برای کودکان شما که هر اتفاق تجربه ای جدید در زندگی آن هاست، تجربیات جالب و پر ارزشی هستند.

در این قسمت ما چند نمونه از این روش های شروع گفت و گو با کودک را بیان می کنیم و شما نیز هر نکته ای به ذهنتان رسید برای ما در بازخوردها بیان کنید تا ما در این قسمت مطلب با نام شما اضافه کنیم.

  • درباره انتخاب ناهار یا شام با او صحبت کنید، پسرم / دخترم به نظرت امشب شام چی بخوریم؟ چرا این غذا رو دوست داری؟ دوست داری چی توش بریزم؟ به نظرت گربه ها هم غذای ما رو دوست دارند؟ کبوترها چطور؟
  • به او مسئولیت دهید و درباره انجام مسئولیت مربوطه با اون صحبت کنید. دانه ریختن برای پرندگان و غذا دادن به گربه ها از می تواند مسئولیتی ساده باشد که بسیار می تواند باعث گفت و گو با کودک شما شود. برای مثال: چند تا گربه بودند؟ همه غذاشون رو دوست داشتند؟ همشون کامل غذاشون رو خوردند؟ سر غذادعواشون نشد و ... .
  • در کارهای خانه به او مسئولیت بدهید مثلا تمیز کردن گاز، شستن ظرف های محدودی مثل لیوان ها و در قالب این فعالیت ها سعی کنید با او در گفت و گو را باز کنید.
  • اگر کودک شما به خانه فامیل، دوستان یا مهدکودک برای بازی می رود سعی کنید فرصتی تمام و کمال به او اختصاص بدهید تا درباره اتفاقات امروز با شما صحبت کند.
  • وانمود کنید به یکدیگر تلفن کرده اید و دقیقه ها از این طریق با او تعامل کنید.

در تمام تکنیک هایی که ما بیان می کنیم، زمانی که کودک با شما صحبت می کند، سعی نکنید خود را مشغول کار دیگری کنید. کاملا به او گوش کنید، ۱۰۰% 



:: بازدید از این مطلب : 66
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 19 خرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي



:: بازدید از این مطلب : 105
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 مهر 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي



:: بازدید از این مطلب : 92
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 27 مهر 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي



:: بازدید از این مطلب : 85
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 27 مهر 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي



:: بازدید از این مطلب : 100
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي



:: بازدید از این مطلب : 75
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 19 فروردين 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي



:: بازدید از این مطلب : 84
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 11 اسفند 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي
کودک خود را به صدا سازی تشویق کنید : کودکتان را تشویق کنید تا صداهایی شبیه به “ما” ، “دا” و “با” را بگوید. کودک را مقابلتان بنشانید یا او را طوری بنشانید که صورتش مقایل صورت شما باشد. شروع کنید به تولید زنجیره های آوایی نظیر ما ما ما ما ما و یا دا دا دا ، در صورتیکه ان زنجیره آوایی و یا چیزی شبیه به ان زنجیره آوایی را تولید کرد او را تشویق کنید . از طریق ارائه بازخوردهای مناسب به زود حرف زدن نوزاد تان کمک کنید: از طریق حفظ تماس چشمی ( زمانهایی که اوا سازی یا صدا سازی می کند به چشمان او نگاه کنید ). پاسخهای کلامی ، تقلید صداسازیهای کودک و استفاده از آهنگ کلامی .. گفتار کودکتان را تقویت کنید. خنده ها و حالات چهره نوزادتان را تقلید کنید: در مقابل کودک بنشید و سعی کنید هر کاری که او کرد شما نیز تقلید کنید. اگر کودتان خندید شما نیز بخندید . آموزش حرف زدن به نوزاد به کودکتان یاد دهید تا حرکات شما را تقلید کند. همانطور که گفتیم حرف زدن نوزاد از طریق تقلید صداهایی که می شنود به وقوع می پیوندد. بنابراین یادگیری مهارت تقلید کردن یک مهارت ضروری برای آموزش حرف زدن به کودک می باشد. مقابل کودک بنشینید دست بزنید و از او بخواهید که دست بزند. دستهایتان را به سمت او دراز کنید و از او بخواهید دستهایش را به طرف شما دراز کند و یا دستهای شما را بگیرد. همچنین می توانید تقلید حرکاتی نظیر : بالا بردن دستها ، بوسه فرستادن ، بازی با انگشتان و… را به یاد دهید. در موقعیتهای مختلف با نوزاداتان صحبت کنید. در موقعیت های مختلف مانند حمام ، لباس پوشیدن ، غذا خوردن با کودکتان صحبت کنید. در مورد کارهایی که انجام می دهید ، کارهایی که می خواهید انجام بدهید و یا انجام دادید با او صحبت کنید.( کجا می خواهید بروید ، چه کسی را دیدید..). فراموش نکنید برای حرف زدن نوزاد ، محیط کودک باید غنی از واژگان باشد. در حین حرف زدن از ژست ها استفاده کنید. از ژست ها برای انتقال معانی واژگان کمک بگیرید. مثلا هنگام خداحافظی در حالی که می گویید “بای بای ” دستانتان را نیز به نشانه خداحافظی تکان بدهید. و یا وقتی بدنبال شی ای هستید و ان را ندید علاوه برگفتن “نیست” با دستان نیز ژست مربوطه را نشان دهی

:: بازدید از این مطلب : 74
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 21 بهمن 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي
بسیار مهم است که بدانیم برای این که بچه ها زودتر حرف بزنند باید با آن ها بیشتر حرف بزنیم. در واقع هرچه اطلاعات گفتاری و زبانی بیشتری به آن ها بدهیم محرک های بیشتری به مغز آن ها داده ایم. توصیه اکید ما این است که مادران هر قدر می توانند با بچه ها حرف بزنند حتی در دوران نوزادی، متاسفانه بسیاری از مادران فکر می کنند نوزاد چیزی نمی فهمد پس حرف زدن با او بیهوده است در صورتی که او با شنیدن حرف ها قادر به حرف زدن می شود. بنابراین حرف زدن با کودک و ارائه محرک های کلامی مانند نوار و قصه های کودکان می تواند در توانایی گفتاری کودکان موثر باشد.وی ادامه می دهد از آن جا که سیستم شنوایی کودک از دوران جنینی کامل است و مادر می تواند با دادن محرک های صوتی نوزاد را آماده کند مادران باردار باید از استرس های طولانی خودداری کنند زیرا ممکن است به ابتلای کودک به اختلال یادگیری منجر شود. از طرفی نقش تغذیه نیز بسیار مهم است. همچنین خواندن کتاب های شعر به خاطر آهنگین بودن آن ها بسیار موثر است. مادر در واقع اولین معلم کودک است و می تواند با خواندن شعر توانایی کلامی و گفتاری کودک را افزایش دهد. قافیه شعر در واقع تشخیص صداهای مشابه برای کودک را فراهم می کند. شعر خواندن باعث می شود گوش کودک به قافیه عادت کند و زیربنای یادگیری خواندن و نوشتن از همین جا گذاشته می شود. آگاهی واج شناسی باعث می شود کودک بتواند کلمات را به صداهای تشکیل دهنده آن بشکند. ناتوانی کودک در این حوزه باعث اختلال خواندن و نوشتن او در مدرسه می شود. بنابراین نقش مادر از این رو بسیار استثنایی است زیرا مادری که برای کودکش لالایی می خواند در واقع زیربنای توانایی گفتاری و کلامی او را می گذارد.

:: بازدید از این مطلب : 74
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 21 بهمن 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي



:: بازدید از این مطلب : 141
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 بهمن 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي



:: بازدید از این مطلب : 142
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 22 مهر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي
علل ناشنوایی زیر پنج سال غالبا ارثی و مادرزادی است به گزارش آکاایران یک متخصص گوش،حلق و بینی: مصرف دارو و ابتلا به عفونت در دوران بارداری باعث بروز ناشنوایی می شود مصرف حتی ساده ترین داروها در دوران بارداری ممنوع است. یک جراح و متخصص گوش، حلق و بینی با اشاره به شیوع یک درصدی ناشنوایی و پنج درصدی اختلالات شنوایی در حد متوسط در جوامع بشری در ادامه مصرف دارو و ابتلا به برخی عفونت ها در دوران بارداری را در بروز ناشنوایی موثر برشمرد و افزود: از این رو حتی ساده ترین داروها در دوران بارداری منع مصرف دارد. دکتر شیرازی علل ناشنوایی زیر پنج سال را غالبا ارثی و مادرزادی دانست و افزود: شناسایی زودهنگام اختلالات شنوایی برای درمان مناسب تا حداکثر سن 6 ماهگی از اهمیت فراوانی برخوردار است. به نحوی که در بسیاری از جوامع با استفاده از شیوه های متعدد افراد پرخطر را غربالگری می کنند. این عضو هیات علمی دانشگاه، در تشریح علل ناشنوایی با اشاره به این که گاهی ناشنوایی علامتی از یک سندرم به شمار می رود، گفت: به عنوان مثال ناشنوایی به همراه اختلالات اسکلتی صورت و بدن، مشکلات کلیوی، عصبی، چشم و غدد و به ویژه تیرویید دیده می شود. وی، بروز عفونت هایی چون سرخجه، توکسوپلاسموز، مصرف برخی آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد صرع و قلبی را در بروز ناشنوایی مادرزادی موثر برشمرد و یادآور شد: ناشنوایی ناشی از عوارض زایمان های سختی که طی آن اکسیژن رسانی به نوزاد دچار اختلال می شود، زردی های شدید منجر به تخریب شنوایی و عفونت های دوران شیرخوارگی نظیر مننژیت، سرخک، سرخجه است. دکتر شیرازی، با بیان این که ناشنوایی پس از پنج سالگی متفاوت از دوران بزرگسالی نیست، افزود: برخی بیماری های ارثی در سنین بلوغ تظاهر می یابند به عنوان مثال بیماری ارثی اتواسکلروز (سخت شدن استخوانچه های داخلی گوش) با شیوع بیشتر در بانوان و در هنگام بلوغ است. این جراح و متخصص گوش، حلق و بینی محیط های کاری پر سر و صدا چون فرودگاه، محیط های صنعتی و دریافت امواج صوتی بیش از حد مجاز (بیش از 85 دسی بل) را در بروز پدیده ناشنوایی موثر دانست و یادآور شد: با افزایش سن و فرسودگی، فرسایش سلول، اعصاب شنوایی فرد به پیرگوشی هم مبتلا می شود. به گفته وی، استفاده نوجوانان از هدفون های با فرکانس بالا در بروز اختلالات شنوایی موثر است. دکتر شیرازی، در پایان با اشاره به بروز حالتی چون اوتیت سروزی یادآور شد: در این وضعیت ماده سختی در پشت پرده گوش بدون درد ایجاد می شود که باعث کاهش نامحسوس شنوایی در کودک می شود.

:: بازدید از این مطلب : 127
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 1 مرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي
بیماری زردی که با علایمی همچون زرد شدن پوست و چشم همراه است، به دلیل تجمع رنگدانه زرد صفراوی (بیلی روبین) در خون بروز می کند. بیلی روبین، ماده ای دفعی است که در اثر تجزیه گلبول های قرمز در کبد تولید می شود و از طریق مدفوع دفع می شود. زردی نوزادان بیماری غیرعفونی است و واگیر ندارد. این زردی با زردی بزرگسالان که به علت هپاتیت (التهاب کبد)، انسداد یا ناهنجاری در مجاری صفراوی و برخی انواع کم خونی به وجود می آید، متفاوت است. تاثیر زردی کودک بر شنوایی او تاثیر زردی نوزاد,بیماری زردی,بیماری زردی در نوزادان,بیماری های کودکان ,بیماری نوزاد ,بیماری کودک تغییر رنگ پوست اغلب با تیره شدن ادرار همراه است. این پدیده به این علت اتفاق می افتد که رنگدانه انباشته شده در خون به داخل ادرار سرریز می کند. همچنین ممکن است همراه این علائم ، مدفوع نیز کمرنگ شود. زردی در یک سوم نوزادان در طی هفته اول بعد از تولد دیده می شود. این زردی ،" زردی فیزیولوژیک " نام دارد. تقریبا در تمام این نوزادان هیچ بیماری زمینه ای وجود ندارد و علت بروز آن تنها این است که کبد و دستگاه گوارش کودک در حال تطابق یافتن با زندگی خارج رحمی است. زردی فیزیولوژیک در نوزادانی که شیرمادر می خورند بیشتر دیده می شود. زردی به دنبال رسوب ماده رنگین بیلی روبین در زیر پوست به وجود می آید. زیرا کبد نوزادان فعال نیست و بعد از تولد به مرور زمان فعال می شود به همین دلیل نوزادان در هفته اول زردی بیشتری دارند و وقتی کبدشان فعال شد، دیگر این ماده رنگی در زیر پوست رسوب نخواهد کرد. این زردی تنها در پوست نیست، بلکه در قسمت های دیگر بدن از جمله چشم، روده، قلب، ریه، استخوان، عضله و مغز هم دیده می شود که برای ما تنها زردی پوست قابل مشاهده است. اولین جایی که زردی در آن دیده می شود چشم ها هستند. پس از بهبودی هم آخرین جایی که از زردی پاک می شود چشم ها هستند. علائم زرد شدن پوست و سفیدی چشم ها، ادرار قهوه ای تیره ، مدفوع کمرنگ ، تهوع و کاهش اشتها. مهم ترین عضوی که در اثر زردی آسیب می بیند مغز است. این بیماری در صورت درمان نشدن، باعث تخریب عصب شنوایی نوزاد می شود نخستین اقداماتی که شما می توانید انجام دهید: 1- در صورت زرد شدن پوست کودک ، او را نزد پزشک متخصص ببرید. 2- در صورتی که کودک بدحال و بی اشتهاست، جهت جلوگیری از کم آب شدن بدن به وی مقادیر زیادی مایعات بدهید (کودکان بالاتر از 6 ماه). 3- بهداشت را در مورد کودک کاملا رعایت کنید، زیرا ممکن است کودک شما مبتلا به هپاتیت باشد که مسری است. 4- در صورت وجود زردی در کودک هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. کودک مبتلا به زردی باید حتما توسط پزشک بررسی شود؛ زیرا مقادیر بالای "بیلی روبین" (ماده ای دفعی است که در اثر تجزیه گلبول های قرمز در کبد تولید می شود و از طریق مدفوع دفع می شود) در خون می تواند به اندام های داخلی آسیب برساند. همچنین هر نوع بیماری زمینه ای باید تشخیص داده شود. 5- زردی ممکن است با تب، بی حالی، نخوردن شیر، گریه و تشنج همراه باشد و در نهایت نوزاد به کما رود که اگر درمان انجام نشود نوزاد فوت خواهد کرد. تاثیر زردی نوزاد,بیماری زردی,بیماری زردی در نوزادان,بیماری های کودکان ,بیماری نوزاد ,بیماری کودک دکتر احمد شاه فرهت، متخصص اطفال و فوق تخصص نوزادان می گوید: 60 درصد نوزادان رسیده و 80 درصد نوزادان نارس ممکن است زردی داشته باشند، یعنی در واقع از هر 5 نوزادی که به دنیا می آید ، 3 تا 4 نوزاد زردی دارند. از این تعدا، حدود 95 درصد، زردی طبیعی دارند و به مرور زمان خوب می شوند، اما 5 درصد زردی غیرطبیعی و خطرناک دارند و پزشکان با تشخیص و درمان به موقع باید به این نوزادان کمک کنند و در صورتی که درمان سریع و مناسب انجام نشود، مشکلات و عوارض مادام العمری را به همراه دارد و حتی بعضی مواقع به مرگ نوزاد می انجامد. مهم ترین عضوی که آسیب می بیند مغز است که اگر زردی به موقع درمان نشود، مغز نوزاد دچار عوارض شدیدی خواهد شد. این بیماری در صورت درمان نشدن، باعث تخریب عصب شنوایی نوزاد می شود. از جمله عوارض دیگر، تشنج و اختلالات حرکتی است، یعنی کودک حرکت های ناموزون انجام می دهد و در راه رفتن تعادل ندارد و دچار فلج می شود و یا ضریب هوشی پایینی دارد که مجبور می شویم او را در ردیف معلولان ذهنی قرار دهیم. بنابراین خطرناک ترین تاثیر زردی بر مغز و عصب شنوایی است. پیشگیری 1- بهترین روش پیشگیری از زردی این است که مادران قبل از بارداری، گروه خونی و RH خونشان را بدانند. در صورتی که RH خون مادر منفی و RH کودک مثبت باشد، احتمال زردی نوزاد بیشتر است. در این موارد تزریق آمپول «روگام» توصیه می شود که بعضی از متخصصان در 2 نوبت (سه ماه سوم حاملگی و بعد از تولد) آن را تزریق می کنند. بعضی معتقدند بعد از تولد نوزاد و به فاصله 72 ساعت باید این آمپول تزریق شود تا فرزند بعدی دچار بیماری نشود. 2- از دیگر راه های پیشگیری از زردی نوزادان درمان عفونت های مادر است. از طرفی پزشک متخصص زنان و زایمان نقش مهمی در پیشگیری از ابتلای نوزاد به زردی دارد. او با جلوگیری از زایمان های سخت می تواند به سلامت مادر و نوزاد کمک زیادی کند، زیرا در مواردی که کبودی و خون ریزی زیر پوست هنگام زایمان ایجاد شود، نوزاد در معرض خطر ابتلا به زردی قرار می گیرد. 3- از موارد دیگر، لزوم تغذیه نوزاد با شیر مادر است که در پیشگیری و درمان زردی نوزادان نقش بسیار مهمی دارد. درمان اگر نوزادی زردی داشت، باید ابتدا با پزشک مشورت نمود و سپس از روش های درمانی پیشنهادی استفاده کرد. یکی از روش ها فتوتراپی (نوردرمانی) است و در موارد شدید نیز گاهی نیاز به تعویض خون نوزاد وجود دارد. در برخی مواقع متخصص، توصیه به مصرف دارو می کند. در مدتی که نوزاد زرد است بهتر است شیردهی زود به زود و با فواصل زمانی کمتر صورت گیرد. توجه کنید که دادن آب و آب قند باعث بدتر شدن زردی خواهد شد. و در آخر ... با وجود پیشرفت های علم پزشکی در سال های اخیر، افزایش بیلی روبین و تأثیرات آن بر دستگاه های مختلف حسی و حرکتی، هنوز هم از معضلات عمده در حوزه سلامت نوزادان به شمار می آید. با توجه به این که یکی از مهم ترین تأثیرات زردی، بر شنوایی است، انجام آزمایش های لازم ضروری است. برای شناسایی کودکان با این اختلال به ویژه در برنامه های غربالگری شنوایی، لازم است وضعیت شنوایی حداقل با دو آزمایش OAE و ABR مورد بررسی قرار گیرد.

:: بازدید از این مطلب : 126
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 تير 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي
رابطه امن والد ـ فرزندی یک عشق بی‌قید و شرط برای مراقبت و نگهداری است. در رابطه عاطفی سالم با کودک، شما پیوندی عمیق و مثبت با کودک ایجاد می‌کنید. والدینی که واقعا فرزندشان را دوست دارند اشتباه کودک را با ارائه یک الگوی رفتاری درست اصلاح می‌کنند. آنها کودک را بخاطر اشتباه، تحقیر نمی‌کنند و او را نادیده نمی‌گیرند. پیام آنها به فرزندشان این است: «رفتارت را نمی‌پسندم اما همچنان دوستت دارم».‏ آیا تا به حال کودکتان را مورد تحقیر و تمسخر قرار داده‌اید؟ آیا می‌دانید آسیب‌های روانی آزارهای عاطفی و کلامی همواره با فرزندتان باقی خواهند ماند؟ مشکل والدینی که کودکانشان را با غرولند زیاد، تحقیر کلامی، فحاشی و کوچک‌کردن نام و هویت او مورد آزار قرار می‌دهند این است که آنها اصلا متوجه عوارض و عواقب آنچه می‌گویند نیستند.‏ آزارهای کلامی بیش از هر چیز هویت و اعتماد به نفس کودک را ویران می‌کند. پس از یک دوره طولانی قرار گرفتن در معرض خشونت‌‌های کلامی کودک توانایی برقراری ارتباط سالم با دیگران را از دست می‌دهد.او دچار بی‌اعتمادی می‌شود و در توسعه مهارت‌های اجتماعی و تحصیلی ضعیف می‌شود. آزارهای کلامی و عاطفی به اندازه خشونت‌های فیزیکی و بی‌توجهی به تغذیه سالم کودک را در معرض خطر قرار می‌دهد.‏ چگونه کودک در معرض آزارهای کلامی قرار می‌گیرد؟ شما ممکن است کودک را با چنین رفتارهایی مورد آزار و خشونت کلامی قرار بدهید‎:‎ ـ کودک را تحقیر کنید و اسامی و عناوین تحقیرکننده‌ای را به او نسبت بدهید؛ مثلاً کودک را احمق، بی‌عرضه، زشت، لاغرمردنی یا چاق بنامید.‏ ـ پشت‌سر کودک بدگویی کنید؛ مثلا به والد دیگرش از رفتارهای او با لحن و کلام آزاردهنده انتقاد کنید؛ در حالی‌که او صدای شما را می‌شنود.‏ ـ وجود و هویت او را با نفرین یا آرزوهای بد زیر سوال ببرید. مثلاً بگویید «کاش اصلا تو را به دنیا نمی‌آوردم» یا «باید بچه دیگران می‌شدی»؛ چنین گفته‌هایی در کودک این احساس را ایجاد می‌کند که کسی او را نمی‌خواهد.‏ ـ تهدید به کتک‌زدن یکی از بدترین روش‌های خشونت و آزار کلامی است. گفتن جمله‌های تهدیدآمیزی مثل «الان حسابت را می‌رسم» یا «صبر کن پدرت بیاید» و قرار دادن کودک در موقعیت ناامنی و ترس خشونت‌آمیز است.‏ ـ ایجاد احساس گناه و متهم کردن کودک با گفتن جمله‌هایی مثل «اگر تو را نداشتم زندگی‌ام بهتر بود» و یا «وجود تو دردسر است» یا «اگر بهتر رفتار می‌کردی خواهرت را هم دچار مشکل نمی‌کردی» همگی تهدیدآمیز و نشانه آزارهای کلامی هستند.‏ ـ متلک انداختن به کودک با گفتن جمله‌ای مثل «چقدر باعرضه‌ای» در موقعیتی که کودک نتوانسته کاری را به درستی انجام بدهد یا کودک را باهوش خطاب کردن وقتی او نمره‌های خوبی نگرفته خشونت کلامی به حساب می‌آید. کودک به راحتی معنای ضمنی حرف شما را می‌فهمد.‏ ـ والدینی که به یکدیگر به راحتی توهین، تحقیر و فحاشی می‌کنند در واقع کودک را نیز مورد خشونت کلامی خود قرار می‌دهند. در یک مطالعه در دانشگاه مریلند مشخص شده است کودکانی که شاهد خشونت‌های کلامی والدین خود نسبت به یکدیگر هستند بیشتر دچار افسردگی، اضطراب و مشکلات شخصیتی می‌شوند.‏ کودکی که در معرض خشونت کلامی است را شناسایی کنید آزارهای کلامی به سرعت اثر خود را در رفتار کودک نمایان می‌کنند. کودکی که در معرض این نوع خشونت است معمولا تصویر اشتباهی از خودش دارد. او همه آنچه از والدینش می‌شنود را تکرار می‌کند. مثلاً خودش را احمق، بی‌عرضه خطاب می‌کند و یا می‌گوید «کسی دوستم ندارد». کودکی که دچار افسردگی، پریشان‌حالی و ناامیدی است نیز در واقع تصویر اشتباهی ازخودش دارد. ‏همچنین او خود را در معرض آسیب‌های فیزیکی خود خواسته قرار می‌دهد. او ممکن است به خودش صدمه بزند و یا رفتارهای پرخطری نشان بدهد تا بار تحقیر و فشار عصبی را کم کند.‏ کودکانی که در معرض خشونت‌های کلامی قرار می‌گیرند معمولاً رفتارهایی ضد اجتماع دارند. این کودکان بیشتر پرخاشگری می‌کنند، دیگران را آزار می‌دهند و بدرفتاری‌های بیشتری نسبت به کودکان در سن و سال خود دارند. علاوه براین آنها در رشد و توسعه مهارت‌ها تاخیر دارند. این کودکان در مهارت‌های فردی، تحصیلی، اجتماعی و رفتاری بسیار ضعیف عمل می‌کنند و همگام با گروه سنی خود پیش نمی‌روند. آنها معمولاً خشم ناشی از تحقیر را با رفتارهای عصبی، شب‌ادراری، کابوس‌های شبانه و مقابله به مثل نشان‎ ‎می‌دهند.‏ تاثیر ماندگار خشونت کلامی فراموش نکنید که خشونت‌های کلامی شما هرگز فراموش نمی‌شوند. صدای شما برای همیشه باقی می‌ماند. یک لحظه چیزی را می‌گویید و به نظرتان می‌آید که تمام شده است اما واقعاَ اینطور نیست. آنچه که می‌گویید می‌تواند تبدیل به اندوهی ناتمام شود. کودک شما با کلام‌های تحقیر‌آمیز دچار کمبود اعتماد به نفس، ترس و اضطراب، افسردگی، احساس بی‌کفایتی و ناامیدی می‌شود.‏ پیش می‌آید که والدی از فرزندش عصبانی بشود و حرفی بزند که نباید. اما اگر شما نسبت به چیزی که به فرزندتان در موقع خشم گفته‌اید احساس پشیمانی نمی‌کنید، آن را عادی می‌دانید و فحاشی کردن و کوچک شمردن او برایتان آسان است باید متوجه رفتارتان و آسیب‌های روانی کاری که می‌کنید باشید. اگر نمی‌توانید خشم‌تان را کنترل کنید. بهتر است با رفتار درمانی و استفاده از روش‌های کنترل خشم خود را اصلاح کنید.‏بهتر است بفهمید که چه چیزی باعث می‌شود فرزند کوچک خود را در معرض این نوع آزار قرار بدهید. آیا فکر می‌کنید آزار کلامی یک شیوه موثر تربیتی است؟ آیا اینیک راه برای تخلیه فشارهای عصبی خودتان است؟ آیا دچار استرس هستید؟ آیا نمی‌توانید احساسات قوی و شدید خود را کنترل کنید؟ آیا خودتان در معرض خشونت کلامی قرارگرفته‌اید؟دلیل مشکلات خود را بفهمید و به فکر راه حلی برای آن باشید. به احتمال زیاد شما نیاز به یک رفتار درمان یا روان‌شناس و روانپزشک خواهید داشت. این بسیار ارزشمند است که این مشکل را در خودتان بپذیرید و بخاطر خود و فرزندتان قدمی برای اصلاح آن بردارید. زندگی آینده فرزندتان چیزی است که شما می‌سازید. او را دچار اندوه ناتمام نکنید.‏

:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 31 خرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حكيمه رزمي
والدين و افراد خانواده ، معمولاً جزء اولين كساني هستند كه نسبت به مشكل شنوایي كودك مشكوك مي شوند . اگر كودك يك يا چند مورد از نشانه هاي زير را داشته باشد احتمالاً دچار مشكل شنوائي است و در اينصورت حتماً بايستي به پزشك مراجعه كرد . لازم است بدانيم در صورتي كه كم شنوائي كودك خفيف باشد اين نشانه ها نيز كمتر خود را نشان مي دهند و بنابراين ممكن است كه شما دير متوجه آن شويد . نشانه ها · رشد گفتار كودك كافي و متناسب با سن نباشد · توانايي تشخيص گفتار به موقع و متناسب با سن نباشد . · نسبت به صداهاي بلند مثل بسته شدن درب اتاق و صداي كف زدن يا سوت بلند واكنش نشان ندهد . · خيلي به تلويزيون نزديك بنشيند و يا گوش خود را به بلندگوي تلويزيون بچسباند . · كودك نتواند صدا را مكان يابي كند (جهت و محل صدا را تشخيص ندهد ) . · كودك به صداهايي كه از اتاق ديگري مي آيد و شما آنها را متوجه ميشويد پاسخ ندهد . · نسبت به صداي زنگ درب خانه و يا صداي زنگ تلفن بي توجه باشد . · مرتب دچار عفونت گوش يا سينوزيت و يا گلو درد چركي شود . · مشكلات ساختماني سرو گردن مثل شكاف كام داشته باشد . تشخيص وجود كم شنوائي در نوزادان مشكل تر است ، اما هر چه اين آسيب زودتر شناسايي شود ، نوزادشانس بيشتري براي يادگيري مهارتهاي اجتماعي ، ارتباطي و آموزشي خواهد داشت . بررسي وضعيت شنوائي نوزاد و تشخيص زود هنگام كم شنوائي ، با استفاده از آزمايش هاي ساده شنوايي قابل انجام است و كودك از همان سنين پايين مي تواند مورد توانبخشي شنوایي قرارگيرد .

:: بازدید از این مطلب : 135
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 28 ارديبهشت 1396 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد